NASZA KAWA
Sprawdź, co kryje w sobie opakowanie naszej kawy. Odkryj jego zawartość – zobacz, co do mieszanki wnosi każde ziarenko i sprawdź, dlaczego warto poznać unikalny smak i zapach Sensuel by Meg.
Kompozycjao wyjątkowym składzie
Pełna charakteru, aromatu, słońca i pozytywnej energii kawa, której intensywność i delikatność idealnie ze sobą współgrają. Taka właśnie jest mieszkanka Sensuel by Meg powstała z trzech odmian południowoamerykańskiej Arabiki oraz indyjskiej Robusty.


Pochodzenie ziaren naszej kawy jest nieprzypadkowe – każdy kraj dodaje do niej swoje wyjątkowe, charakterystyczne dla niego właściwości, sprawiając, że całość doskonale się dopełnia i równoważy, tworząc smak i aromat, którego po prostu nie da się zapomnieć.

Wierzymy, że nasza kawa to coś więcej niż zwykły napój – to dawka ciepła, relaksu i pozytywnej energii na każdy dzień ukryta w doskonale wyselekcjonowanych ziarnach sprowadzanych z plantacji dbających o wysoką jakość upraw oraz jak najlepsze warunki dojrzewania kawowców.
Arabikaz Brazylii
Pochodząca z Brazylii samba, taniec kochanków, może posłużyć jako dobre porównanie do oddania bogactwa, jakie zawierają w sobie ziarna kawy z tego kraju – są pełne słońca, temperamentu, głębi i intensywności.
Żyzne brazylijskie gleby oraz gorące i wilgotne powietrze tworzą idealne warunki do uprawy wysokogatunkowej kawy, która charakteryzuje się orzechowym zapachem i smakiem mlecznej czekolady oraz kakao, a dzięki temu, że rośnie na niższej wysokości, jest mniej kwasowa i bardziej delikatna.

Arabikaz Gwatemali
Bujna, egzotyczna roślinność, a także wilgotny, tropikalny klimat sprawiają, że uprawiana w Gwatemali Arabika charakteryzuje się niepowtarzalnym charakterem oraz intensywnym, niezwykle oryginalnym smakiem.
W rejonach górskich, gdzie panuje niższa temperatura niż na pozostałym obszarze kraju, kawowce rosną na wulkanicznych zboczach. W tych unikalnych warunkach dojrzewają ziarna o aromacie karmelu, czekolady oraz wina z wyraźną kwasowością, dające esencjonalny napój, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu kawoszowi.

Arabikaz Panamy
Otoczona krystalicznie czystymi wodami Morza Karaibskiego i Oceanu Spokojnego Panama to z pewnością jeden z najpiękniejszych krajów świata. Posiada piękną przyrodę, fascynującą kulturę, bogatą historię – stanowi raj dla turystów, ale także dla miłośników kawy!
Mimo że słynie na świecie przede wszystkim z Kanału Panamskiego, może poszczycić się również najwyższej jakości ziarnami kawowca.
Profil smakowy kawy z panamskich upraw można określić jako bardzo słodki, o aromacie kwiatów, tropikalnych owoców, takich jak mango, papaja, marakuja, niemal całkowicie pozbawiony goryczy i kwasowości.

Robusta Parchment ABZ Indii
Choć orientalne Indie na pierwszą myśl mogą kojarzyć nam się z herbatą, nie brakuje tam doskonałych ziaren kawowca. Co więcej – indyjska robusta jest kluczowym składnikiem włoskiego espresso.
Indyjska kawa to niezwykły napój o intrygującej subtelności i pobudzającej intensywności. Co ciekawe, Indie to jedyny kraj, w którym cała kawa roście w cieniu. Dzięki takim warunkom powstają zazwyczaj łagodne i niezbyt kwaśne kawy charakteryzujące się egzotycznym, pełnym smakiem i delikatnym aromatem.
